Magnussen’in F1’e “çılgın ve heyecan verici dönüşü” hakkında hiçbir pişmanlığı yok

Date:

Kevin Magnussen, Haas ile geçirdiği sürenin sonuna yaklaşırken Formula 1’e yaptığı “çılgın” ve “heyecan verici” dönüşten pişmanlık duymadığını vurguladı.

Danimarkalı pilot 2020 sezonunun sonunda takımdan ayrılmış ve Chip Ganassi ile spor otomobil yarışlarına geçiş yapmıştı, ancak kader ona F1’e geri dönüş fırsatı verdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali Haas’ta Nikita Mazepin’in sonunu getirirken, o zamanki takım müdürü Guenther Steiner 2022 sezonu öncesinde kısa sürede boşalan yeri doldurması için Magnussen’e başvurdu.

O zamandan beri, eski McLaren ve Renault sürücüsü Brezilya Grand Prix’sindeki sprint yarışı öncesinde Cuma günü ilk pole pozisyonunu elde etti ancak sezon boyunca performansı düştüğü için yıl sonunda takımla olan süresini tamamlayacak.

Motorsport.com’un özel bir röportajda F1’e döndüğü için pişman olup olmadığı sorusuna Magnussen şu yanıtı verdi: “Hayır, hayır, hayır, dürüst olmak gerekirse pişman değilim.”

“Pişman değilim. Eğlenceliydi ve bu kadar beklenmedik bir şeyi denemek de eğlenceliydi.”

“Benim için çılgın bir yolculuktu çünkü o bölümü gerçekten kapatmıştım, tamamen, zihinsel olarak kapatmıştım, bir çocuğum oldu ve eşim ve ailemle hayatımın bir sonraki aşamasına tamamen başladım.”

“Sonra bir anda tekrar geri döndüm ve bu… Tüm bu deneyim benim ve ailem için gerçekten heyecan vericiydi.”

Kevin Magnussen, Haas VF-22, is greeted by his team at the finish

Photo by: Andy Hone / Motorsport Images

Magnussen’in geri dönüş yaptığı ilk hafta sonu, sezon öncesi testlerden yoksun olarak yarışa hızla katılması gerekti. Ancak yine de beşinci sırada bitirmeyi başardı ve yetenek seviyesini gösterdi.

O hafta sonundaki duyguları hakkında şunları söyledi: “Elimde bir içkiyle sahilde oturuyordum, Formula 1 zihniyetinde değildim ve sonra aniden panikledim.”

“Kumsaldan havaalanına bam, bam, bam ve sonra padoktaydım, hiç o zihniyette değil gibiydim. Tüm bu geçiş süreci çok çılgın ve heyecan vericiydi.”

Magnussen geri döndüğü ilk yılda Mick Schumacher’in yanında etkileyici bir performans sergilemiş olsa da Nico Hulkenberg’in dönüşü, Magnussen’in geçen dönemki sonuçlarını gölgede bıraktı ve bu form mevcut sezonda da devam etti.

Magnussen zor zamanlar için, “Formula 1’e adım attığınızda bunu beklemek gerekir”

“Geri döndüğümde zaten deneyimli bir Formula 1 pilotuydum, neye geri döneceğimi biliyordum.”

“Hiçbir şey gerçekten sürpriz değildi, bu yüzden biliyordum. Tümsekler olacağını biliyordum ve bunun tamamen sorunsuz olmayacağını da biliyordum. Ve bir nevi balayı evresi gibi olacağını da… Tüm bunları düşünmüştüm. Hepsi bunun bir parçası.” dedi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Shovlin: “Hamilton’ı özleyeceğiz”

Lewis Hamilton'ın sezon sonunda Mercedes'ten ayrılarak Ferrari'ye katılması, takımda...

Newey’nin Ferrari’yi reddetme nedeni para değil!

Ferrari'nin Adrian Newey ile yaptığı görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından,...

Alonso, 2026’da emekli mi oluyor?

Flavio Briatore, Aston Martin sürücüsü Fernando Alonso'nun F1 2026...

Binotto’nun hakkında “başarısız” dediği Vettel, Audi koltuğu için gerçekten bir seçenek olabilir mi?

Yaz tatili, Formula 1 takımları için sezonun yoğun finalinden...